11 Ιουλίου 2011

ΑΕΚ: "Ζεστός" ο Ντικούδης, αλλά…

Υπό προϋποθέσεις ο "Δημάκιας" είναι διατεθειμένος να ηγηθεί διοικητικά της ΑΕΚ, όπως επανέλαβε μιλώντας στην "Κιτρινόμαυρη Ώρα"
Μετά το τραγικό για την ΑΕΚ φινάλε του πρωταθλήματος της Α1 και τον υποβιβασμό της στην δεύτερη τη τάξει κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ, ο Δήμος Ντικούδης είχε παραχωρήσει μια από καρδιάς συνέντευξη στην "Κιτρινόμαυρη Ώρα".Μεγάλο Σάββατο ήταν, αν δεν κάνουμε λάθος. Σε αυτή ο διεθνής φόργουορντ είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να ασχοληθεί με το διοικητικό κομμάτι της ΚΑΕ και να βγει μπροστά, εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν. "Ό,τι είναι να γίνει θα πρέπει να είναι σοβαρό. Ακόμη και σε χαμηλότερη κατηγορία μόνο η φανέλα δεν αρκεί", είχε δηλώσει συγκεκριμένα ο "Δημάκιας". Ο έμπειρος φόργουορντ, ο οποίος έχει συνδέσει το όνομά του με τις μεγαλύτερες στιγμές της σύγχρονης ιστορίας της Βασίλισσας και που η μοίρα του επιφύλασσε να βρίσκεται στο ρόστερ της και στην χειρότερη στιγμή της, είναι ακόμη «ψημένος» να ασχοληθεί ενεργά με την ΑΕΚ: "Με μια ξεκάθαρη κατάσταση και δύο-τρεις σοβαρούς ανθρώπους από πίσω να στηρίζουν, ναι. Με αυτό το “θολό” τοπίο που υπάρχει τώρα, όχι. Σε καμία περίπτωση", μας επανέλαβε στο περιθώριο του γάμου του Περικλή Δορκοφίκη. Ο Ντικούδης, όπως άλλωστε και όλοι οι αθλητές δεν είναι διατεθειμένοι να πετάξουν στον κάλαθο των αχρήστων χρήματα που με τόσο κόπο και θυσίες έβγαλαν όλα αυτά τα χρόνια. Ναι μεν έχει διάθεση να βοηθήσει την ΑΕΚ να ορθοποδήσει με τις γνώσεις του για το μπάσκετ και τις εμπειρίες του, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως σκοπεύει να καταστραφεί οικονομικά.
Η… ευκαιρία της ΑΕΚ
Διότι η Ένωση, όπως είναι αυτή τη στιγμή, είτε παίζει στην Α2 είτε στην Α1 αποτελεί μεγάλη… ευκαιρία για όποιον θέλει να χάσει χρήματα. Η μη υπαγωγή της στο άρθρο 99 σημαίνει πως ό,τι έσοδα είναι να έρθουν στα ταμεία της την καινούρια σεζόν μπορεί να μπολοκαριστούν από τους πιστωτές, όπως συνέβαινε τις προηγούμενες σεζόν, πλην της τελευταίας, όπου εκκρεμούσε η δικαστική απόφαση. Γι’ αυτό λέμε και έχουν άπαντες αντιληφθεί πως η συγχώνευση με κάποια ομάδα χωρίς χρέη, ακόμη και αν αυτή αγωνίζεται στην Α2 (βλέπε ΑΕΚ Άργους) είναι «μονόδρομος». Αυτή είναι η λύση που επεξεργάζεται ο Μπάμπης Καραμανλής και τα μέλη της Ερασιτεχνικής έστω κι αν δεν «συμπλέουν» απόλυτα…
Ο Δήμος Ντικούδης δεν έχει αποφασίσει αν θα συνεχίσει να παίζει μπάσκετ
Ακόμη το σκέφτεται
Ο Δήμος Ντικούδης δεν έχει ακόμη αποφασίσει για το αν θα συνεχίσει να παίζει μπάσκετ ή αν θα κρεμάσει τα μπασκετικά του παπούτσια. Το βέβαιο είναι πως βάσει της κατάστασης στην οποία έδειξε να βρίσκεται στην περσινή σεζόν, μπορεί και… παραμπορεί να διαπρέπει στα παρκέ για ένα ή και δύο χρόνια. Ήταν μακράν ο κορυφαίος παίκτης της ΑΕΚ και εκείνος που πάλεψε μέχρι τέλους να αποτρέψει το… μοιραίο του υποβιβασμού στην Α2. Ωστόσο, θα το σκεφτεί καλά μέχρι να αποφασίσει. Βλέπετε, η οικονομική κρίση δύσκολα θα του επιτρέψει να μείνει στην Ελλάδα. Έχασε αρκετά χρήματα πέρσι στην ΑΕΚ. Όπως είχε χάσει και από το προπέρσινο πέρασμά του από την Άρη και δεν θα είναι έξυπνο εκ μέρους το να χάσει κι άλλα. Η περίπτωση της… μετανάστευσης φαντάζει ως… μονόδρομο για τον Δήμο. Εντούτοις, θα πρέπει να του γίνει κάποια δελεαστική πρόταση με προοπτική. Το σίγουρο είναι πως υπάρχουν ομάδες που ενδιαφέρονται για εκείνον, πράγμα απολύτως λογικό δεδομένης της χρονιάς από την οποία προέρχεται.
Απόστολος Λιόγκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου