25 Μαΐου 2011

ΑΕΚ: Ο Νίκος Λινάρδος στην "Κιτρινόμαυρη ΩΡΑ"


Ο Γιώργος Αμερικάνος περνάει δύσκολες ώρες στο νοσοκομείο "ΥΓΕΙΑ" και χρειάζεται στήριξη. Προσπάθειες σαν κι αυτή που έλαβε χώρα την περασμένη Κυριακή στο κλειστό της Νέας Φιλαδέλφειας, με το φιλικό για την ενίσχυσή του, είναι αξιέπαινες. Στο παιχνίδι μεταξύ των παλαιμάχων της ΑΕΚ και αυτών του ΣΠΑΚΕ συμμετείχαν σπουδαίες προσωπικότητες του παρελθόντος, που προσπάθησαν να βάλουν το… λιθαράκι τους για τον "Παγκόσμιο".
Από αυτή τη σπουδαία κίνηση δεν θα μπορούσε να απουσιάζει ο Νίκος Λινάρδος. Ο παλαίμαχος διεθνής παίκτης, που αποτελεί έναν από τους πλέον καταξιωμένους προπονητές στη χώρα μας, πάτησε ξανά παρκέ και αφιέρωσε τους 11 πόντους που σημείωσε στο διαχρονικό αρχηγό της «Βασίλισσας».
Ο Νίκος Λινάρδος παραχώρησε δηλώσεις στην "Κιτρινόμαυρη ΩΡΑ", μέσω των οποίων παρέθεσε τις εντυπώσεις που απεκόμισε από τη συμμετοχή του στο φιλικό παιχνίδι για τον Γιώργο Αμερικάνο. "Η προσπάθεια που έγινε τόσο εκ μέρους του ΣΠΑΚΕ, όσο και των παλαιμάχων της ΑΕΚ είναι πολύ σημαντική, καθώς γίνεται για έναν άνθρωπο, που άφησε το στίγμα του την εποχή που έπαιζε μπάσκετ. Αυτή τη στιγμή περνάει πολύ δύσκολες ώρες και ειλικρινά για μένα που τον έζησα πριν από λίγους μήνες στη ζωντανή εκπομπή με τον Σπύρο Παπαδόπουλο (σ.σ. στην ΥΓΕΙΑ μας), έχω λυπηθεί πολύ γιατί βρέθηκε σε αυτό το σημείο. Όταν έγινε το κάλεσμα, η αποδοχή έγινε χωρίς κανέναν ενδοιασμό, γιατί κι εμείς οι νεότεροι που διαγράψαμε μία πορεία στο ελληνικό μπάσκετ και την Εθνική ομάδα, οφείλουμε να μην ξεχνάμε ποτέ το ένδοξο παρελθόν. Και ο Γιώργος Αμερικάνος ανήκει -αναμφισβήτητα- σε αυτό".


"Προπομπός το ‘68"
Ο ικανότατος προπονητής θεωρεί πως ο άθλος του ’68 αποτέλεσε τον προπομπό για τις μετέπειτα σπουδαίες επιτυχίες του ελληνικού μπάσκετ: "Η συνεργασία μου στο παρκέ με τον Τάκη Κορωναίο μου θύμισε παλιές καλές στιγμές, που ζήσαμε μαζί, παίζοντας στον Πανιώνιο. Πάντως, η επιτυχία της ΑΕΚ το 1968 ήταν ο προπομπός για να ακολουθήσουν κι άλλες, αρκετά χρόνια μετά. Ωστόσο, το Καλλιμάρμαρο με τους 80.000 φιλάθλους θα μείνει σαν ακατάρριπτο ρεκόρ σε αγώνα μπάσκετ, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη".

"Έλαμψαν δια της απουσίας τους"
Ο Νίκος Λινάρδος έπλεξε το εγκώμιο των παλαιμάχων παικτών της "Ένωσης", ενώ σχολίασε -δικαιολογημένα- την απουσία των οργανωμένων οπαδών της ομάδας: "Όσον αφορά τη συμμετοχή και τη δραστηριοποίηση των παλιών παικτών της ΑΕΚ, την βρίσκω απόλυτα επιτυχημένη μιας και συγκεντρώθηκαν παίκτες απ’ όλες τις γενιές. Βλέποντας στον πάγκο τον Τρόντζο, τον Βασιλειάδη, τον Κόντο και τον Ζούπα, αισθάνεσαι πραγματικά ένα πολύ μεγάλο δέος. Βέβαια, έλαμψαν δια της απουσίας τους οι φανατικοί υποστηρικτές της Ένωσης οι οποίοι για κάποιους λόγους, που ξέρουν μόνο οι ίδιοι, δεν έδωσαν το βροντερό παρών, όπως όφειλαν. Προσωπικά, εύχομαι η ΑΕΚ να βρει το δρόμο της, γιατί η επιτυχία του ‘68, αλλά και η μακρόχρονη επιτυχημένη πορεία της στο ελληνικό και στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, την καθιστούν μια μεγάλη ομάδα, επιβίωση της οποίας κρέμεται σε μία κλωστή (εν αναμονή της απόφασης του ΑΣΕΑΔ)".
Νίκος Βαγγέλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου