2 Αυγούστου 2011

Α1: Ο περιζήτητος Νικ Λίβας!

Οι Ελληνοαμερικανοί είναι της... μόδας για τις ομάδες της Α1 και όχι άδικα! Εξάλλου, οι περιπτώσεις παικτών με ελληνικές ρίζες, που έχουν γαλουχηθεί μπασκετικά στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού και στη συνέχεια έδωσαν τα διαπιστευτήριά τους στη χώρα μας είναι ουκ ολίγα. 
Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα των αδερφών Καλάθη, Νικ και Πατ, οι οποίοι από του χρόνου θα είναι συμπαίκτες στον πρωταθλητή Ευρώπης, Παναθηναϊκό.


Το νέο εκκολαπτόμενο αστέρι που έρχεται από τις ΗΠΑ δεν είναι άλλο από τον Νικ Λίβας! Πρόκειται για μία άκρως ελκυστική περίπτωση που ήδη απασχολεί σχεδόν τις μισές ομάδες της Α1 και όχι άδικα. Ο 24χρονος παίκτης έχει ύψος 1,98μ. και αγωνίζεται με την ίδια άνεση τόσο ως σούτινγκ γκαρντ, όσο και ως σμολ φόργουορντ, ενώ οι συστάσεις που τον συνοδεύουν είναι εξαιρετικές.
Με όπλο την αξιόλογη τεχνική του, αλλά και τα σπουδαία αθλητικά προσόντα που διαθέτει μπορεί να ανοίξει την αντίπαλη άμυνα. Παράλληλα, το παιχνίδι δεν μπορεί να γίνει εύκολα προβλέψιμο, καθώς στα μεγάλα του "ατού" συγκαταλέγεται και το περιφερειακό του σουτ, ενώ είναι και αξιόλογος ριμπάουντερ.


Προερχόμενος από το κολέγιο του Ιλινόις "Springfield", όπου είχε κατά μέσο όρο στην τελευταία του χρονιά 14,4 πόντους και 8,2 ριμπάουντ, ο Λίβας απέκτησε από νωρίς επαγγελματική εμπειρία. Τη σεζόν 2009-2010 φόρεσε τη φανέλα των Τρόμσο Στορμ (νορβηγικό πρωτάθλημα), έχοντας απολογισμό 12 πόντους, 7 ριμπάουντ και 3 ασίστ ανά παιχνίδι, ενώ πέρυσι είχε εξαιρετική σεζόν στην βρετανική λίγκα, παίζοντας για λογαριασμό των SAMG (Σκωτσέζοι), με πολύ καλή στατιστική: 13,2 πόντους, 6,9 ριμπάουντ και 3,2 ασίστ.
Όπως μπορείτε να δείτε και στα σχετικά βίντεο που σας παραθέτουμε, ο Νικ Λίβας μπορεί να βαδίσει στα χνάρια παικτών, όπως ο Νικ Καλάθης, ο Πατ Καλάθης και ο Μάικ Μπράμος, που έχουν χριστεί διεθνείς με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας μας...
Νίκος Βαγγέλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου