1 Αυγούστου 2011

Α1: Η αλήθεια για τα συμβόλαια με οψιόν

Υπάρχουν συμβόλαια με οψιόν ανανέωσης ή αυτό είναι  ένας "μύθος"; Η στήλη hot spot του superbasket.gr αναλύει με κάθε λεπτομέρεια το συγκεκριμένο θέμα, μέσω του παρακάτω άρθρου..."Στο καθημερινό ρεπορτάζ σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ διαβάζουμε για συμφωνίες ομάδων με κάποιους αθλητές και δικαίωμα ανανέωσης του συμβολαίου από το σύλλογο. Γράφεται δηλαδή ότι ο τάδε παίκτης συμφώνησε για 1+1 χρόνο ή 1+1+1 ή 2+1 κ.α.
Τα πράγματα όμως δεν είναι έτσι και καλό είναι να γνωρίζετε ακριβώς τι συμβαίνει. Βάσει του νόμου, δεν υπάρχει η δυνατότητα σύμβασης συμβολαίου με οψιόν της ομάδας για ανανέωση.
Ας δούμε όμως στην πράξη τι εννοούμε. Ο Ολυμπιακός ήρθε σε συμφωνία με τους Αμερικανούς παίκτες τους και έχει οψιόν και με τους τρεις. Η πραγματικότητα είναι πως και ο Χάινς και ο Λούκας και ο Χάουαρντ έχουν υπογράψει για δυο χρόνια στον Ολυμπιακό, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» έχουν βάλει έναν όρο στο συμβόλαιο που τους επιτρέπει να βγουν από το συμβόλαιο καταβάλλοντας ένα μικρό αντίτιμο. Όπως έγινε για παράδειγμα με τον Ράσο Νεστέροβιτς φέτος. Επί της ουσίας δηλαδή τα συμβόλαια που υπογράφουν οι παίκτες δεν είναι 1+1 αλλά 2-1!"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου