Ο Γιάννης Κάρμης είναι από προχθές το νέο μέλος του νομικού επιτελείου της ΑΕΚ, που θα δώσει τη «μάχη» της ανάκλησης της απόφασης του ΑΣΕΑΔ, μέσω της οποίας καταδικάζει την Ένωση με υποβιβασμό. Πρόκειται για έναν ιδιαίτερα έμπειρο δικηγόρο από αθλητικές υποθέσεις μια και είναι νομικός σύμβουλος των ΠΑΕ Παναθηναϊκός και Ηρακλής.
«Πράγματι, ασχολούμαι με την υπόθεση. Είχα χθες μια επικοινωνία με τον κ. Καραμανλή», παραδέχθηκε μιλώντας στην «Κιτρινόμαυρη Ώρα» ο κ. Κάρμης, ο οποίος ανέλυσε όλα τα δεδομένα για το θέμα. 
Κατόπιν δικής του εισήγησης οι «κιτρινόμαυροι» και μην έχοντας άλλο δρόμο έκαναν αίτηση ανάκλησης της απόφασης ελπίζοντας σε ανατροπή της.
Αρχικά θα προσπαθήσουν να πιέσουν το ΑΣΕΑΔ να εκδικάσει την αίτησή τους μέχρι τις 30 του μήνα, όταν και αναμένεται να αλλάξει η σύνθεσή του. Εφόσον αυτό δεν γίνει, θα επιδιώξουν η εκδίκαση να γίνει με τη νέα σύνθεση το αργότερο μέχρι τα μέσα Ιούλη με τη μορφή του κατεπείγοντος ώστε η απόφαση να βγει το συντομότερο δυνατό, όπως μας εξήγησε ο έγκριτος νομικός: «Το αν είναι ρεαλιστικό θα φανεί εκ του αποτελέσματος. Τώρα, οτιδήποτε και να πούμε θα είναι σε θεωρητικό επίπεδο», τόνισε και συνέχισε: «Το πιο… δεοντολογικό είναι να εκδικαστεί από άλλο τμήμα του ΑΣΕΑΔ, είτε από άλλη σύνθεση. Εφόσον γίνει η εκδίκαση πριν την ολοκλήρωση της θητείας του υπάρχοντος ΑΣΕΑΔ, δηλαδή πριν τις 30 Ιουνίου, θα γίνει από άλλο τμήμα. Αν αυτό δεν γίνει πράξη, θα προσπαθήσουμε να πιέσουμε ώστε να οριστεί άμεσα η νέα σύνθεση προκειμένου η ανάκληση να εκδικαστεί στις 7 ή στις 14 Ιούλη»

«Άλλο το στοίχημα, άλλο το ΑΣΕΑΔ»
Όσο για το αν είναι εφικτή η ανάκληση απόφασης του ΑΣΕΑΔ με 5-0 ψήφους από το ίδιο το συμβούλιο, σημείωσε: «Στο στοίχημα μπορεί να έχει αξία το 5-0, το 3-2 ή το 4-1, στο ΑΣΕΑΔ όχι. Η αιτιολογία της απόφασης δεν είναι πειστική και μπορεί να ανατραπεί. Με τέτοιες αποφάσεις οδηγούμεθα σε επικίνδυνες ατραπούς για το άθλημα. Καλούμαστε να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες». Ο Γιάννης Κάρμης αναφέρθηκε στις «κιτρινόμαυρες» ενέργειες για τη δικαίωση.

«Ορθές οι κινήσεις της ΑΕΚ»
Σύμφωνα με το νέο μέλος του τεχνικού επιτελείου της ΚΑΕ ΑΕΚ, Γιάννη Κάρμη η «κιτρινόμαυρη» πλευρά έχει κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες ως τώρα ώστε να δικαιωθεί. Το ότι το ΑΣΕΑΔ ανέτρεψε την πλήρως τεκμηριωμένη απόφαση του αθλητικού δικαστή δεν έχει να κάνει. «Η ΑΕΚ έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει. Αρχικά δικαιώθηκε από τον αθλητικό δικαστή. Μετά την απόφαση του ΑΣΕΑΔ ζήτησε την ανάκλησή της. Ήταν το μόνο που μπορούσε να κάνει», εξήγησε ο Γιάννης Κάρμης, ο οποίος βρίσκεται σε συνεργασία με τους άλλους νομικούς της «κιτρινόμαυρης» ΚΑΕ Σωκράτη Λαμπρόπουλο, Νίκο και Χρήστο Μαυρομμάτη.

«Δεν μπορούσε να προσφύγει στο ΑΣΕΑΔ»
Όσο για το αν η ΑΕΚ μπορούσε να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ο κ. Κάρμης ήταν πλήρως διαφωτιστικός: «Εδώ και περίπου τέσσερις μήνες το Συμβούλιο της Επικρατείας ασχολείται μόνο με υποθέσεις ιδιωτικού δικαίου και δεν έχει καμία εμπλοκή με αθλητικές υποθέσεις. Οπότε η ΑΕΚ δεν μπορούσε να προσφύγει.